sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Suuri Putous-veikkaus

Keskitalven viihdykkeellinen kohokohta, Putous-tv-ohjelma, alkoi sitten eilen.

Avausjakso oli yllättävän tasokas, sekä sketseiltään että formaatin tärkeimmäksi nousseen osion eli sketsihahmokisan suhteen.Koska toisten tekemisten arvosteleminen on niin helppoa, niin tässä virallinen arvioni tämänvuotisista hahmoista. Ja nimenomaan siinä järjestyksessä, jossa arvioin hahmojen putoavan.

1. Sirkka "Sika" Vainola. Vain yksi kysymys: miksi? Olemassa olevan henkilön näennäisimitointi on ihan liian helppo ratkaisu, eikä nyi suupieliä. Etenkin kun hahmon esikuva ei ole edes erityisen kiinnostava tai samaistuttava henkilö. Aake Kallialan Johannes Virolaisen jälkeen tässä huumorilajissa ei ole tehty erityisiä merkkitekoja, eikä tehdä nytkään. Valitettavasti.

2. Martin Niemi. Jukka Rasila ennakoi, että lähtee taas ensimmäisenä kisasta pois. Nyt povaan hänelle ainakin yhtä lisäkierrosta. Näppärää sanailua, juu, mutta saako patologista enemmän irti? Vähän samaa vikaa kuin taannoisessa Pia Potkassa, joka oli paperilla epäilemättä hyvä idea, mutta käytännössä ei toiminut alkuunkaan.

3. Slaikka Gustafsson. Hei, mitä tapahtui Hirviniemelle? Sketsihahmojen Midaksen kultasormi on tainnut vettyä nuhjuisessa talvessa vai tehtiinkö nyt suoraan ns. messuhahmo, jolla tehdään sopivasti keikkaa seuraavan vuoden ajan. Hahmolla sama vika kuin Sirkka Vainolalla: liian paljon yritetty tehdä imitaatiota tunnetusta iskelmätähdestä, jolloin kohokohdaksi jäi kohtuullisen väsynyt viinanjuontiläppä. Slaikka tosin pystyy tekemään hyvinkin helposti harjakaiset eli kehittyä koko kansan hahmoksi, mutta silloin todennäköisesti nykäistään kaksimielisyyskortti esiin. Kaikenlaisten yleisötapahtumien puolesta toivon, että hahmo putoaa ajoissa.

4. Ymmi Hinaaja. Ymmejä löyty jokaisesta koululuokasta, työpaikalta ja tuttavapiiristä. Siksi hahmolla on tilausta, mutta pisteitä ja kiinnostavuutta vähentää se, että Ymmi voisi olla Armi Toivosen Hefner-Herppeenluoman sisko. Siksi ihmetyttääkin, miksi näin samanlainen suoritus taas. En minä nyt voi sinulle voittajaksi ruveta!

5. Jarmo Heikkinen. Mikkelin Urpola pääsi (jälleen) ansaitsemaansa julkisuuden valoon ja paisteeseen. Heikkis-Jamojakin löytyy monen tuttavapiiristä, joten kaikki ainekset koko kansan suosikiksi ovat mitä ilmeisimmät. Eilen illalla Twitterissä epäilin, josko Heikkisen tie on kulkenut klassisen mikkeliläisen lapsuustaipaleen Nuijan päiväkodista Urpolan kouluun, johon Nieminen vastasi arvoituksellisesti kenties. Katoppahankuuleppahan mitä tästä hahmosta tulee!

Finaalikaksikko: Jäbä Leisson ja Antsku. Jäbä tuntui vetoavan hyvin twitterhipstereihin ja on todennäköisesti myös lasten suosikki (eli tekstariäänestäjien) mitä jäbä duunaa -sanonnallaan. Iina Kuustosen pyllyvako on nyt sekin sitten nähty eli Jäbä on niiiin finaaleissa. Jussi Vatasen Antsku saletisti natsaa, sillä se edustaa kaikkea sitä, mitä Kuustosen Jäbä ei, eli naiseutta, pikkukaupunkilaisuutta, itäsuomalaisuutta ja parisuhteen perusongelmia. Siksi tämä hahmo (joka muuten puhuu raivostuttavan oikeankuuloista imatraa) ei todellakaan romaha, vaan on finaalissa.

Tapahtuiko eilen sitten muuta? Jukurit pääsi pois tappioputkesta ja minä löysin kaupasta työvaatteita. Molemmat harvinaislaatuisia merkkitapahtumia, joten ansaitsevat tulla kirjatuksi myös tänne.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti